A FAMILIA DO PONTECESO FSF DESÉXAVOS A TODOS UNHAS FELICES FESTAS!!

QUE PASEDES UN MOI BO NADAL!!!

25.12.2012 21:45

A novena xornada da Liga Provincial Feminina trouxe consigo o "derbi" da zona, o Ponteceso FSF-Fisober B.

Chegábamos ó partido con numerosas baixas, algunhas por lesión e outras por motivos personais. Só dispoñíamos de 2 cambios e tíñamos medo de que iso pasase factura. Pero ainda así, saímos a dalo todo e moi enchufadas no partido. Queríamos conseguir a nosa quinta vitoria e a que sería a última deste ano 2012.

Saímos presionando arriba, saíndo co balón xogado e intentado rematar todas as xogadas. E así foi como, no minuto 3 de partido, Sandra marca o primeiro gol despois dun rexeite da porteira visitante a un tiro de Carmen. Poñíase así o 1-0 no marcador. A pesar do gol, non baixamos a presión e seguimos xogando como comezamos. Nunha contra nosa ós 15 min de partido, cometéronlle falta a Carmen ó borde da área que ela mesma se encarga de tirar, convertíndose no segundo gol tras un bo tiro. Nin indo 2-0 baixamos os brazos,non nos conformábamos con ese marcador e, ós dous minutos de marcar o segundo gol, Carmen encárgase de marcar o terceiro, o segundo na súa conta. Pero as vimiancesas non se rendiron, seguiron xogando como o estaban facendo ata ese momento, intentando chegar á nosa portería sen que Salomé parase todo, e o esforzo recompensounas marcando o primeiro gol a 2 minutos do final da primeira parte. Chegou o descanso con 3-1 no marcador.

A segunda parte non foi tan intensa como a primeira. Ambos equipos tivemos oportunidades que as porteiras pararon. O cansancio íbase notando e o esforzo non era o mismo. Nós fallamos varias ocasións que puideron ser dous ou tres goles máis, pero a mala puntería e a porteira evitaron os goles. Pero a 5 minutos do final, Carmen logra batir á porteira rival poñendo o marcador con 4 a 1 e anotando o seu terceiro gol no partido, conseguindo así o seu segundo hat-trick nesta temporada.

Así rematou o partido. Foi un bo partido, con moitas ocasións e sen ningún problema,que é o máis importantes. Saímos contentas coa vitoria e sobre todo co esforzo do equipo, que pese ás baixas foi capaz de ganarlle a un rival complicado.

Noraboa, rapazas, polo esforzo.

A Liga descansa ata despois de Nadal, polo que non haberá partidos nunhas semaniñas. Avisaremos do próximo.

Gracias a todos ós que viñestes ver o derbi, que ainda non fostes poucos, e máis gracias ós que nos veñen apoiar sempre.

Que pasedes un Bo Nadal!! ;)

*Resultados e Clasificación*

Esteirana *1 - 1  *Viaxes Amarelle F.S.
C.D. Fame Negra  *0 - 14*  Manureva Suevos
Concello de Ponteceso F.S.F. 4 - 1 Fisober F.S.F. "B"
Espartanas F.S. 1 - 4 C.D. Mabegondo

Descansa 5 Coruña.

Equipo                                             Jugados Ganados Empates Perdidos GolesFavor GolesContra Puntos
Manureva Suevos                                   8            8           0             0             57             8             *24*
BeArt 5 Coruña F.S.                              8             6           0             2             34            11            *18*
Concello de Ponteceso F.S.F.                8             5           0             3             22            15            *15*
C.D. Mabegondo                                    8            5           0             3             19            15            *15*
Esteirana                                              8             3           1             4             17            13            *10*
Espartanas F.S.                                    8             3           0             5             11            25             9
Viaxes Amarelle F.S.                             8             2           2             4             15            25             8
Fisober F.S.F. "B"                                 8             2           0             6               8            30             6
C.D. Fame Negra                                   8             0           1             7               6            47             1

16.12.2012 02:32

Esta fin de semana tocounos ir xogar a Arteixo contra o Manureva. Sabíamos que iba ser un partido difícil, pero non por eso íbamos baixar os brazos e non pelear.

A primeira parte foi de dominio das xogadoras locais, que co seu manexo do balón consiguen terminar casi todas as xogadas. Nós intentábamos aguantar en defensa e cubrir a portería para que non anotasen goles, pero elas consiguen facerse oco e en poco tempo xa nos caera o primeiro. 1-0 no marcador e as rivais, coma sempre, intentando marcar máis para poñer máis distancia no marcador. Pese a algunhas pérdidas de balón e a que nós intentábamos sacar o balón xogado e crear algunha ocasión de gol, as nosas oportunidades non chegaban e si as delas. E así foron caendo os goles, tres máis, indo así ós vestiarios do descanso cun 4 a 0 en contra no marcador.

A segunda parte comezou como foi a primeira, coas xogadoras locais tendo e movendo o balón e creando ocasións e nós seguíamos defendendo en zona cubrindo a portería. Nuns roubos de balón tivemos varias oportunidades de contraataques, pero non éramos capaces de rematar as xogadas. Varios saques de porta de Salomé creáronlle algo de perigo ás rivais, indo varias veces Alba Reyes soa contra a porteira, pero sen conseguir chegar ó balón antes ca ela ou que outra xogadora. As rivais estaban moi metidas no partido e, pese a ir gañando por catro goles de diferencia, presionaban agresivas e atacaban como ó principio. E así chegou o seu quinto gol, despois dun fallo noso en defensa. Nós non baixamos os brazos en ningún momento e seguimos xogando o balón cada vez que estaba no noso poder, intentando chegar á portería rival, pero non había maneira. A poucos minutos do final chegou o sexto e definitivo gol das xogadoras locais, despois dunha larga xogada.
Aínda despois desta dura derrota cun contundente resultado de 6 a 0, non podemos saír disgustadas de todo posto que non demos nada por perdido e intentámolo todo ata o final. As baixas tamén se notaban, xa que só contábamos con dous cambios debido ás baixas de Christine (que sigue lesionada) e Silvia (que se recupera pouco a pouco da lesión sufrida na anterior xornada) e á falta de Sandra e Fany.
Esto non fai que decaiamos e xa estamos pensando no próximo partido.

Gracias a todos os que confiades en nós a pesar desta derrota e ós que nos apoiades sempre.

*O vindeiro partido é a semana que vén contra o Fisober en Ponteceso. O horario está por confirmar aínda.

Resultados e Clasifiación

Viaxes Amarelle B  3 - 3  Fame Negra

Manureva  6 - 0  C.de Ponteceso FSF

Fisober FSF B  2 - 4  Espartanas

CD Mabegondo  4 - 2  5Coruña

Descansa: Esteirana

Equipo                                            Jugados Ganados Empates Perdidos GolesFavor GolesContra Puntos
Manureva Suevos                                  7            7            0            0             43                8                 21
BeArt 5 Coruña F.S.                              8            6            0            2             34               11                18
C.D. Mabegondo                                   7            4            0            3             15                14               12
Concello de Ponteceso F.S.F.                7            4            0            3             18               14                12
Esteirana                                              7            3            0            4             16                12                 9
Espartanas F.S.                                    7            3            0            4             10                21                 9
Viaxes Amarelle F.S.                             7            2            1            4             14                24                 7
Fisober F.S.F. "B"                                 7            2            0            5               7                26                 6
C.D. Fame Negra                                   7            0            1            6               6                33                 1

01.12.2012 01:58

Na séptima xornada da Liga tocaba enfrentarnos contra o Viaxes Amarelle "B". Necesitábamos gañar este partido para seguir arriba na clasificación. Debutaba con nós Alba Marrozos, ex xogadora do equipo rival, e todas fomos ó partido con ganas.Saímos ó partido agrasivas, presionando arriba ás rivais, o que fixo que en pérdidas nosas do balón, as xogadoras do Amarelle tiveran varios contragolpes que non souberon aproveitar con goles. Despois duns sustos provocados polas contras rivais, fomos nós as que, con unha contra, conseguimos marcar o primeiro gol por medio de Alba Reyes chegando ó segundo pao. Seguimos presionando arriba, intentando que as rivais cometesen erros e,nunha pérdida de balón das contrarias, Martina quedou soa contra a porteira e conseguiu anotar o segundo tanto no marcador. E un minuto máis tarde, o Viaxes Amarelle acortaba distancias no marcador conseguindo o seu primeiro gol. Fomos así ó descanso, rematando a primeira parte co dominio do balón.
A segunda parte comezou como a primeira, presionando e con varias contras das rivais que tampouco souberon aproveitar. E foi nunha destas cando lle roubamos o balón e con superioridade no seu campo, Carmen conseguiu marcar o terceiro tras unha xogada de dúas das nosas contra a porteira rival. Poñíase así o marcador 3-1, pero as visitantes non baixaron os brazos e seguiron creando ocasións para intentar recortar distancias outra vez. Pero noutra contra nosa a pouco tempo para que rematase o partido, unha xogadora rival provoca un penalti que Alba Reyes se encarga de que suba ó marcador, anotando así o cuarto gol para o equipo e o segundo na súa conta. E con ese resultado rematou o partido.
Unha boa noticia, a parte da vitoria, é o debut como xogadora do Ponteceso FSF de Alba Marrozos. Unha gran cierre e un gran reforzo para o equipo. Benvida,Alba!!

A mala noticia do partido foi que a nosa xogadora Silvia saiu lesionada despois dunha caída, coñecéndose máis tarde o alcance da súa lesión, unha rotura de tabique nasal que a terá alexada dos terreos de xogo durante unha semana. Pero cabe destacar que, despois da operación á que foi sometida a pasada semana, xa se encontra mellor e nós esperamos tela de volta con nós canto antes. Ánimo Silvia!!

A próxima fin de semana non hai partidos debido ó festivo.

Gracias a todos, unha semana máis, por seguir apoiándonos.

Resultados e clasificación

Fame Negra 0 - 3 Esteirana

C. de Ponteceso FSF 4- 1 Viaxes Amarelle B

Espartanas FS 1 - 8 Manureva

5 Coruña 3 - 0 Fisober FSF B

Descansa C.D. Mabegondo

Equipo                                     Jugados Ganados Empates Perdidos GolesFavor GolesContra   Puntos

Manureva Suevos                            6             6             0             0               37                 8            18
5 Coruña F.S.                                 7             6             0             1               32                 7            18
Concello de Ponteceso F.S.F.         6             4             0             2                18                8             12
C.D. Mabegondo                             6             3             0             3                11               12            9
Esteirana                                       7             3             0             4                16                12            9
Espartanas F.S.                             6             2             0             4                 6                 19            6
Viaxes Amarelle F.S.                      6             2             0             4                11                21            6
Fisober F.S.F. "B"                          6             2             0             4                 5                 22            6
C.D. Fame Negra                            6             0             0            6                 3                 30             0

25.11.2012 19:06

Esta fin de semana desplazámonos a Esteiro para disputar a sexta xornada de liga contra o Esteirana.
Pensábamos que iba ser un partido difícil, moi igualado e así foi.
A primeira metade foi moi igualada, tendo o balón os dous equipos e con varias ocasións cada un. Nós tivemos tres ocasións claras,derivadas duns bos contragolpes, que non soubemos aproveitar. Rematou o tempo e o marcador seguía como ó principio, sen goles por parte de ningún equipo.

A segunda metade non comezou moi ben. As locais saíron enchufadas e con ganas, e conseguiron marcar un gol no primeiro minuto. Nós seguimos disputándolle o balón e intentando crear ocasións, pero 5 minutos despois e por un erro tonto e con sorte para elas, conseguiron anotar o segundo. O marcador poñíase 2-0, pero nós non baixamos os brazos. Intentamos chegar a portería por todos os medios, tirando desde fóra da área, con xogadas, cos tiros nos saques de banda e córner... E despois de tanto intentar chegou o gol. Sandra, despois dunha xogada do equipo culminada cunha xogada dela dentro da área, conseguiu marcar o primeiro gol. O marcador poñíase 2-1 e nós con máis ganas ca nunca.
O partido foi un idas e vidas durante todo o tempo, e máis dede que nós conseguimos acortar distancias. As ocasións non desapareceron para ningún dos dous equipos, loitando ata o final por conseguir outro gol que, para unhas conseguise a tranquilidade da vitoria e ,para outras, conseguise o empate que tanto merecemos. Pero chegou o final e o resultado quedou así. Os 3 puntos quedaron en Esteiro, pero non vimos decepcionadas porque non nos rendimos en ningún momento e intentamos ganar o partido de todas formas. Foi un gran partido, bonito de ver, e sabemos que seguindo nesta liña podemos conseguir o que nos propoñemos.

Moitas gracias a todos os que se desplazaron a Esteiro para vernos. Esperamos que disfrutasen co partido, ainda que marchasen con sabor agridulce pola derrota.

Este sábado esperámosvos en Ponteceso.

Resultados e Clasificación

Esteirana  2 - 1  Concello de Ponteceso F.S.F.
Viaxes Amarelle F.S. 2 - 1   Espartanas F.S.
Manureva Suevos  4 - 1  BeArt 5 Coruña F.S.
Fisober F.S.F. "B"  1 - 0   C.D. Mabegondo

Descansa: Fame Negra

Equipo                                     Jugados Ganados Empates Perdidos GolerFavor GolesContra Puntos

5 Coruña F.S.                                 6             5             0             1               29                 7             15
Manureva Suevos                            5             5             0             0               29                 7             15
Concello de Ponteceso F.S.F.         5             3             0             2                14                7               9
C.D. Mabegondo                             6             3             0             3                11               12             9
Esteirana                                       6             2             0             4                13                12             6
Espartanas F.S.                             5             2             0             3                 5                 11             6
Viaxes Amarelle F.S.                      5             2             0             3                10                17             6
Fisober F.S.F. "B"                          5             2             0             3                 5                 19             6
C.D. Fame Negra                            5             0             0             5                 3                 27             0

20.11.2012 03:20

Hola de novo!!! Seguimos aquí informando cada semana de como vai o equipo.

Na xornada número 5, disputada a pasada fin de semana, xogamos en Ponteceso contra o Fame Negra, que vai último na clasificación.

E ese día todo saíu ben. Comezamos o partido serias, ben e con ganas de ganar. As rivais, con algunha baixa, fixeron todo o posible para intentar pararnos, pero a boa disposición e o bo traballo das nosas rapazas fixeron que gañásemos o partido. O resultado foi un 8-0. O primeiro gol marcouno Aniña ós poucos minutos de comezar. A partir dese gol enchufámonos máis no partido, ainda que na primeira parte fallamos bastantes ocasiós, pero despois xa viñeros os outros seguidos. Outro gol de Aniña, un de Martina e cinco de Carmen, que tiña un moi bo día, fixeron que o marcador rematase así.

Non foi un partido moi difícil, ainda que os goles non veñen sós e eso demostra o gran traballo que están a facer as rapazas esta temporada.

Esperamos seguir así e, ainda que non sexa con tantos goles, seguir gañando os partidos que é o importante, xa que queremos manternos aí arriba durante toda a temporada.

Gracias a todos os que viñestes ó pabellón a apoiarnos un día máis.

Concello de Ponteceso F.S.F. 8 - 0   C.D. Fame Negra
Espartanas F.S. 1 - 0   Esteirana
5 Coruña F.S.  4 - 0   Viaxes Amarelle F.S.
C.D. Mabegondo  1 - 5  Manureva Suevos

Descansa : Fisober FSF B

Equipo                                         Jugados  Ganados  Empates  Perdidos  GolesFavor GolesContra Puntos
5 Coruña F.S.                                      5            5             0              0              27               3                  15

Manureva Suevos                                 4            4             0              0              25               6                  12
Concello de Ponteceso F.S.F.               4            3             0              1              13               5                   9
C.D. Mabegondo                                  5            3              0              2              11              11                  9
Espartanas F.S.                                  4             2             0               2               4               8                   6
Esteirana                                            5             1             0               4              11               11                 3
Viaxes Amarelle F.S.                           4             1             0               3               8                16                 3
Fisober F.S.F. "B"                               4             1              0              3                4               19                3
C.D. Fame Negra                                4              0             0               5                3               27                0

17.11.2012 02:40

Boooaas!! Vaia horas para escribir nun blog, pero mañá xa comeza a 5ª xornada de liga e ainda non falamos nada da 4ª!!

Como ben sabedes, na xornada anterior tocounos descansar, e booa falta que nos facía!! Pero non por iso imos deixar de informarvos e, polo menos, deixarémosvos aquí os resultados da pasada fin de semana e como está a clasificación.

Hoxe á tarde xa cambian as cousas,pero máis vale tarde que nunca!!

E antes de deixar a información, MAÑÁ XOGAMOS EN PONTECESO, ÁS 18. CONTRA O FAME NEGRA!!! ESPERÁMOSVOS ALÍ!!!!

Bos días a todos!!! =D

Resultados e Clasificación:

C.D. Fame Negra  0 - 2  Espartanas F.S.
Esteirana   3 - 4  5 Coruña F.S.
Viaxes Amarelle F.S. 1 - 2   C.D. Mabegondo
Manureva Tall. Mundo  8 - 1  Fisober F.S.F. "B

Equipo                                               Jugados   Ganados    Empates    Perdidos   GolesFavor   GolesContra   Puntos
5 Coruña F.S.                                          4               4             0                0             24                 3                12
C.D. Mabegondo                                      4               3             0                1             10                 6                 9
Manureva Tall. Mundo                               3               3             0                0             20                 5                 9
Concello de Ponteceso F.S.F.                  3                2             0                1              5                  5                 6
Esteirana                                                4                1             0                3             11                10                 3
Fisober F.S.F. "B"                                   4                1             0                3              4                 19                 3
Viaxes Amarelle F.S.                               3                1             0                2              8                 12                 3
Espartanas F.S.                                      3                1             0                2              3                   9                 3
C.D. Fame Negra                                     4                0             0                4              3                 19                 0

04.11.2012 16:27

Boas tardeees!!

Un día máis estamos aquí para informarvos do ocurrido no partido desta fin de semana.
O partido disputouse onte na Coruña e as rivais eran as Espartanas. A pesar de contar con numerosas baixas fomos a por todas e conseguimos gañar o partido, conseguindo así a nosa segunda vitoria de 3 partidos de liga. Non está mal, eh!
O resultado do partido foi de 1-3 e os goles foron marcados por Martina,Carmen e Alba (as goleadoras habituais ;P).

Estamos moi contentas polo resultado e polo traballo realizado. Temos que seguir nesta liña e, entrenando máis e cando consigamos estar todas ó 100% (ou polo menos non tantas lesionadas), seguiremos conseguindo vitorias. Temos confianza e sabemos que podemos. Todo depende do noso esforzo.

A fin de semana que vén non hai partido,que nos toca descansar. Así que,a ver se así se recuperan todas as lesionadas e podemos chegar á 5ª xornada con todo o equipo en boas condicións.

Moitas gracias a todos os que nos apoiades.

Un saúdooooo e que pasedes boa semana!!!

Espartanas F.S. 1 - 3   Concello de Ponteceso F.S.F.
5 Coruña F.S.    10 - 0   C.D. Fame Negra
C.D. Mabegondo 3 - 1   Esteirana
Fisober F.S.F. "B" 1 - 4   Viaxes Amarelle F.S.

Equipo                                   Jugados   Ganados   Empates   Perdidos   GolesFavor   GolesContra   Puntos
5 Coruña F.S.                               3              3                0               0                20                    0                9
C.D. Mabegondo                           3              2                0               1                 8                     5                6
Concello de Ponteceso F.S.F.        3              2                0               1                 5                     5                6
Manureva Tall. Mundo                    2              2                0               0                12                     4                6
Esteirana                                      3              1                0               2                 8                     6                3

Fisober F.S.F. "B"                         3              1                0               2                 3                     11               3
Viaxes Amarelle F.S.                     2              1                0               1                 7                     10               3
C.D. Fame Negra                           3              0                0               3                 3                     17              0
Espartanas F.S.                            2               0                0              2                  1                     9                0

28.10.2012 20:43

Hola a todos!!!

Estamos aquí outra vez para contarvos como foi a segunda xornada de liga, disputada hoxe en Ponteceso contra o 5 Coruña.
Primeira derrota do equipo, pero esperamos que non haxa moitas máis.
Comezamos moi ben o partido,xogando ben e protexendo ben a portería das rivais. Gracias á gran actuación da porteira Salomé e á nosa defensa, as coruñesas non eran capaces de meter un gol e nós disputábamoslle o balón. Pero cando quedaban menos de 10 minutos para o final da primeira parte, elas conseguiron marcar no único fallo que tivemos en defensa. E, como os outros anos, métennos gol e vímonos abaixo. Intentamos non floxear despois do tanto e seguimos atacando ata que chegou o descanso.

Na segunda metade saímos con ganas, pero uns fallos fixeron que as coruñeas anotasen o segundo e a partir de aí o partido controlárono elas totalmente, conseguindo marcar ainda dous goles máis. Nós tivemos algún contraataque que non soubemos aproveitar e o noso marcador quedou a 0.

Non foi un moi bo partido polo resultado nin xogamos moi ben a segunda metade. Pero sabemos que, xogando como temos que xogar e esforzándonos un pouquiño máis,podemos plantarlle cara a calquera e gañar os partidos.

Unha pena o resultado de hoxe, non estamos contentas, pero esto fai que para o próximo partido vaiamos con máis ganas a pola vitoria.

Moitas gracias a todos os que nos fostes animar e apoiar.

ESPARTANAS F.S. DESCANSA

Equipo                                 Jugados   Ganados   Empates   Perdidos   GolesFavor  GolesContra   Puntos
5 Coruña F.S.                            2               2              0                0               10                 0                6
Manureva Tall. Mundo              2               2              0                0               12                 4                6
Esteirana                                   2               1              0                1                7                  3                3
C.D. Mabegondo                       2               1              0                 1                5                  4                3
Concello de Ponteceso F.S.F.   2               1              0                 1               2                   4               3
Fisober F.S.F. "B"                     2               1               0                1                2                  7                3
C.D. Fame Negra                      2               0               0                2                 3                  7               0
Espartanas F.S.                         1               0               0                1                0                   6               0
Viaxes Amarelle F.S.                1               0               0                1                3                   9               0

24.10.2012 14:57

Boas a todos! :)
A pasada fin de semana comezou a Liga Provincial Feminina,na que nós participamos.

O sábado xogamos o noso primeiro partido contra o Mabegondo e a cousa comezou ben.

A pesar de que tivemos que xogar cunhas camisetas que non eran nosas,o partido estivo ben e acabamos cunha vitoria por 0-2.

Os goles, marcados por Carmen e Martina na primeira parte, fixeron que confiásemos en nós e cunha boa defensa logramos quedar coa portería a 0 e gañar o noso primeiro partido de liga.

Desexamos que o que ben empeza,ben acabe e gañemos moitos máis partidos. Faremos todo o posible.

Esta fin de semana xogamos en Ponteceso contra o Grupo 5,un novo equipo formado na Coruña.

Comunicaremos día e hora cando o saibamos.