Xornada 22. Última xornada da Liga.

30.04.2014 11:25

Partido correspondente á 22ª xornada da Liga Provincial Feminina, disputado o sábado 26 de Abril ás 18:00 da tarde no Pavillón Municipal Ponteceso, entre o Concello de Ponteceso FSF e o F.S.F Villa de Cee, con resultado de 2-2.

A.D. VILA DE PONDAL- CONCELLO DE PONTECESO FSF: Salomé, Ana, Martina Carla e Sandra – tamén xogaron – Carmen eBea.

FSF VILLA DE CEE: Belén, Andrea, Alba, María e Adriana. - tamén xogaron - Tatiana, Andrea Baio e Carla.

Árbitros: Borja Moreira Bermúdez (árbitro) e Yanet Hernández (cronometrador), ambos do Comité Técnico de A Coruña.

Amoestaron a Martina por parte local e Tatiana e Maria pola visitante.

Goles: 1-0.- Carmen (min.26)

1-1.- Adriana (min.34)
             1-2.- Adriana (min.38)
             2-2.- Carmen (min.44)

Partido vistoso o que se puido ver na tarde do sábado no pavillón municipal de Ponteceso entre o Ponteceso e o FSF Villa de Cee.

Comezaron moi metidas no encontro as visitantes, poñendo unha gran intensidade e creando varias ocasións de gol sobre a portería das pontecesanas, que comezaron dubitativas e con moitos nervios.

Dende o saque inicial, as visitantes comezaron a crear perigo, sobre todo Andrea, pero Salomé evitaría primeiro o gol de Alba tras gañarlle no man a man e logo salva o tanto de Andrea tras un gran lanzamento que resolve a gardameta local cunha mellor intervención. María e Andrea estiveron a piques de abrir o marcador con dous disparos, pero o largueiro e o pao, salvaron ás locais. De novo, Salomé sería protagonista tras evitar coa axuda do poste o gol de Andrea tras un contragolpe.

Tras os intentsos minutos do equipos visitante, o equipo de Barca e Curro, que foi de menos a máis, comezou a aparecer en ataque e Bea, cun remate que se vai desviado, avisaría das intencións locais. Minutos despois, Bea de novo, non sería quen de resolver no man a man ante Belén, quen vería como o pau salvaba o primeiro tanto pontecesán tras un lanzamento de Sandra logo dun gran pase de Carla. Antes do tempo descanso, Carmen saca un disparo que atrapa Belén sen problemas. Irían así cara os vestiarios sen cambios no marcador.

Ó comezo da segunda metade, Carmen adiantaría ás pontecesanas logo de superar a Belén no man a man. Pero as ceenses non se viñan abaixo e Adriana responde cun disparo que atrapa Salomé sen problemas. Pero na seguinte que tivo, a capitana visitante poñería a igualada no luminoso cun lanzamento de falta que sorprende á porteira pontecesana tras pasar por debaixo das pernas de varias xogadoras. Mediada a segunda metade, Andrea voltaría a facer das súas pero sen ter sorte de cara ao gol, primeiramente cun lanzamento que se vai rozando o longueiro e logo cun potente lanzamento que envía Salomé a córner cunha gran parada. Pero sería de novo Adriana, a que foi quen de superar á gardameta local cun gran disparo cruzado para firmar o doblete. As oportunidades seguían aparecendo en ambas porterías, e Carmen igualaba o marcador co seu segundo tanto na tarde do sábado ao finalizar unha xogada combinativa e cun pase de Martina case á liña de gol. Os últimos minutos foron de ataque das visitantes e, antes do final do encontro, Tatiana puido anotar o 2 a 3 cun lanzamento que enviaría a córner Salomé, evitando así a derrota das pondalianas.