xornada 12

23.12.2014 11:29

Crónica correspondente á 12ª xornada da Liga Provincial Feminina, disputado o sábado 20 de Decembro ás 20.00 no Pavillón Municipal de Ponteceso entre o Concello de Ponteceso FSF e o Cruces FSF, e que acabou co marcador 4-2 a favor das pontecesanas.

A.D. VILA DE PONDAL- CONCELLO DE PONTECESO FSF: Salomé, Martina, Noa, Carmen e Sandra - tamén xogaron – Carla, Ana, Cintia e Zeltia.

CRUCES FSF: Carmen, Ana, Mónica, Tania e Paula- tamén xogaron – Cruz e Giselle Paola.

Árbitros: Borja Moreira Bermúdez (árbitro) e José A. Lamas Castro (cronometrador), ambos do Comité Técnico de A Coruña.

4-2.- Sandra (min.39)

O pasado sábado disputouse en Ponteceso o último partido antes do parón de Nadal.

Empezou o encontro co Ponteceso atrás pero tendo o control do balón e pouco a pouco foron achegándose á portería rival, pero os disparos pasaban lonxe da portería. Ós dous minutos, Sandra roubaba o balón no campo rival e quedaba sola ante a porteira, pero esta despexaba o balón sen problemas. Iba o tempo polo minuto 5 cando as pontecesanas decidiro subir liñas e presionar ás de Vila de Cruces, o que facía que tiveran ainda máis oportunidades de estrear o marcador. Cintia por dúas veces estivo a piques de adiantar ás pontecesanas, pero a porteira mandaba ambos tiros a córner. No minuto 14 chegaba o primeiro tanto do partido, Carmen montaba unha contra e pásalle o balón a Cintia que, de primeiras, pon o esférico no segundo pao ó que chegaba Carla como unha bala para poñer por diante ó Ponteceso. Ata ese momento non tiveran apenas ocasións as visitantes, tan só unha oportunidade que saca Salomé sen problemas. A pesar da vantaxe no marcador, non deixaron de intentalo as pontecesanas, pero os tiros de Cintia e Sandra non lograban pasar a liña de gol. A 2 minutos do descanso, Noa fai un bonito pase por riba das rivais que Sandra controla moi ben e consigue o segundo tanto cun disparo desde a frontal que vai pegado ó pao. Antes de que soara a bocina, Martina tiña outra oportunidad, pero manda a pelota ás nubes. A esto responderon as do Cruces cunha contra, pero o esférico vai fóra por pouco. Co 2-0 no luminoso foron cara os vestiarios.

O segundo período ía ser diferente. Voltaron á pista máis enchufadas as visitantes, apretando moito ás pondalianas e nos dous primeiros minutos xa tiveran dúas ocasións claras para acortar distancias que salvou ben a meta Salomé. Pero non tardarían moito, pois no minuto 24, Ana facía o 2-1 cun tiro desde fóra da área tras un saque de falta que non conseguen despexar nin a defensa nin a porteira local. Tra-lo gol subiron a presión as xogadoras de Barca e Curro, pero cometendo erros no momento de defender, o que faría que ó pouco de facer o primeiro, Tania puxera as táboas no electrónico tras unha boa xogada colectiva. O empate espabilou un pouco ás pondalianas, que comezaron a chegar outra vez á meta visitante, tendo incluso dúas ocasións claras de volver adiantarse no marcador, pero tanto a porteira como a defensa conseguían despexar o esférico. Era o minuto 35 cando Cintia volvía adiantar ás pontecesanas cun tanto de penalti tras unha man na área. Os últimos 5 minutos do encontro foron moi embarullados. Ningún conxunto tiña o dominio, pero si tiñan ocasións para empatar ou aumentar distancias que ningún conxunto soubo materializar. Foi no último minuto cando chegou o último tanto do encontro. Cintia chegaba a un balón lateral tras unha boa carreira e metía o esférico ó medio da área, momento no que chegaba Sandra para rematar cun bonito taconazo e facer así o 4-2 co que cerraría o partido. Tivo unha oportunidad máis o Cruces para recortar a distancia no marcador final a poucos segundos cun potente disparo de falta de Ana, pero outra vez Salomé evitou que o marcador se movese.

Conseguía así 3 puntos máis o Concello de Ponteceso, puntos que o deixan provisionalmente como segundo clasificado con un partido máis que o Viaxes Amarelle (que aprazou o desta semana) co que está empatado a puntos e un partido e 6 puntos menos que o líder 5 Coruña