Xornada 11

14.12.2014 11:21

Partido correspondente á  11ªxornada da liga Provincial Femenina de A Coruña disputado o sábado 13 de Decembro de 2014 no Pavillón Municipal de Sagrada Familia de A Coruña entre o Viaxes Amarelle FSF C e o Concello de Ponteceso FSF, con resultado final de 6-2.

Viaxes Amarelle FSF C: Aida, Martita, Lía, Paula, Goretti - tamén xogaron - Tatiana, Carlota, Marta, Ana.

Concello de Ponteceso FSF: Salomé, Noa, Carmen, Sandra, Martina - tamén xogaron - Cintia, Carla, Ana.

6-2 Goretti (min.30).

Árbitros: Santiago Modroño Liz (árbitro) e Sergio Piñeiro Rivas (cronometrador) ambos do Comité Técnico de A Coruña.

Amoestaron a Martina e Carmen por parte visitante.

Primeira derrota desta tempada do Concello de Ponteceso FSF contra un rival directo que, coa vitoria, se afianza na segunda posición.

Comezaron o partido os dous equipos atrás, pero ó pouco tempo xa subiu a intensidade o equipo herculino, e serían as locais as aue abrirían o marcador ós tres minutos por medio de Paula, nun dous contra un que a coruñesa remataba na portería visitante. Ós 5 minutos e tras unha xogada igual á do primeiro tanto, facía o 2-0 o conxunto local, nesta ocasión por mediación de Marta. Reaccionaban as pontecesanas tras os dous tantos recibidos e, Salomé nun despexe dende a súa portería, encontraba adiantada á porteira rival e recortaba distancias poñendo o 2-1 no luminoso. Pero pouco tempo estarían o resultado asi, pois un minuto máis tarde, Marta volvía a ampliar distancias co 3-1 resolvendo ben un man a man con Salomé. Os últimos minutos da primeira metade eran de dominio absoluto das coruñsas e,antes de ir cara os vestiarios, Tati facía o 4° para o seu equipo, deixando moi tocadas ás xogadoras de Barca e Curro.

No segundo período saíron a acortar distancias as da Vila de Pondal, presionando arriba, pero nun roubo de balón do Viaxes Amarelle, aumentaban máis as distancias por medio de Tati, que transformaba o 5-1 para as herculinas. O partido estaba totalmente de cara para as coruñesas, pero as xogadoras del Concello de Ponteceso non se daban por vencidas, e a pesar de non mostrar o bo xogo visto nas anteriores xornadas, tiñan algunha ocasión de cara á portería contraria. Sería Cintia a que recortaba distancias co 5-2 tras unha xogada individual. Tanto ó que respondía de novo o conxunto coruñés 2 minutos máis tarde poñendo el 6-2, nesta ocasión por mediación de Goretti. Nos diez últimos minutos do encontro buscaron recortar distancias as pondalianas, pero as locais fixeron ben o seu traballo a nivel defensivo, facendo que non se movera máis o marcador e quedando cos 3 puntos que queas facían quedar na segunda posición a 3 puntos do Concello de Ponteceso FSF, que esta fin de semana recibe ó  Cruces FSF, partido difícil no que esperan conseguir os 3 puntos para non descolgarse dos dous primeiros clasificados.