Xornada 10

11.01.2014 18:25

PARTIDO CORRESPONDENTE Á 10 XORNADA DE LIGA,DISPUTADO O SÁBADO 11 DE XANEIRO DE 2014 NO PAVILLÓN MUNICIPAL DE PONTECESO E QUE ENFRONTABA Ó CONCELLO DE PONTECESO FSF CONTRA O C.D. MABEGONDO CON RESULTADO DE 3-0 PARA AS LOCAIS.

A.D.VILA DE PONDAL-CONCELLO DE PONTECESO FSF: Bea,Alba,Martina,Carmen e Sandra - tamén xogaron - Carla,Laura,Ana,Salomé e Zeltia.

C.D.MABEGONDO: Begoña,Bibiana,Maria de los Ángeles,Vanesa e Alba - tamén xogaron - Ana Belén e Melissa.

Árbitros: Diego Mella Brea (árbitro) e Yolanda Valdés Vázquez (cronometrador),ambos do comité técnico de A Coruña.
Amonestaron a Vanesa por parte visitante.

Saíron con ganas as pontecesanas,presionando arriba desde o primeiro momento e evitando que o rival conseguise saír co balón xogado. Con varias oportunidades nos primeiros minutos,era Alba a que conseguía abrir o marcador no minuto 10 tras unha boa combinación con Laura. A pesar do gol non se relaxaron as xogadoras de Barca e Curro,que tiveron varias oportunidades de aumentar distancias nos minutos seguintes. A máis clara foi un tiro de Alba tras un roubo de balón de Ana que para sen problemas Begoña. Vendo como iba o partido decidiu adiantar liñas o Mabegondo,o que non lle saiu de todo mal,posto que as ocasións máis claras tívoas a partir dese momento,ainda que sen conseguir empatar o partido. Os últimos minutos da primeira metade foron un tira e afrouxa de ambos equipos,con varias ocasións como un tiro de Vanesa desde a frontal da área que para Bea e un pase de Carla ó segundo pao ó que non consigue chegar ningunha compañeira. Chegouse así ó descanso co 1-0 no marcador.

O segundo período comezou co Mabegondo adiantado,presionando ás locais no seu campo e intentando crear ocasións de contraataques. Pero o Ponteceso,non.conforme co marcador,conseguiu evitar a defensa rival e volver crear varias ocasións. Alba e Carla montaron unha contra que acaba cun tiro de Carla e unha boa parada da porteira visitante. A partie dese.momento o encontro volviu a ser igual que nos minutos finais da primeira parte,con ocasións para ambos equipos,pero era Ana a que aumentaba distancias no luminoso culminando unha contra comezada por un roubo de balón seu. Os últimos 10 minutos de partido foron menos emocionantes,cunha clara baixada de intensidade e con menos ocasións. Tivo unha o Mabegondo con outro tiro de Vanesa que vai fóra,á que lle contestaron as locais cunha contra que,tras un rechace da defensa rival,o.balón acaba nos pes de Salomé que logra o terceiro e último tanto do encontro con un tiro desde a frontal ó que.non chega Begoña. Quedaban 5 minutos para o final do tempo reglamentario,pero ningún dos dous equipos conseguía facer ningún gol máis.