Xoenada 18

02.03.2015 11:42

Crónica correspondente á 18ª xornada da Liga Provincial Feminina, disputado o sábado 28 de febreiro ás 19.00 no Pavillón Municipal de Ponteceso entre o Concello de Ponteceso FSF e o Fisober FSF "B", e que acabou co marcador 4-0 a favor das locais.

A.D. VILA DE PONDAL- CONCELLO DE PONTECESO FSF: Salomé, Martina, Noa, Elsa e Sandra - tamén xogaron – Cintia, Ana e Carmen.

FISOBER FSF "B": Alejandra, Andrea, Paula, Nuria e Laura - tamén xogaron - Antía

Árbitros: Paula Garrido Brandón (árbitro) e Jose A. Lamas Castro (cronometrador), ambos do Comité Técnico de A Coruña.

Goles: 1-0.- Ana (min.11)

2-0.- Cintia (min.13)

3-0.- Elsa (min.16)

4-0.- Ana (min.18)

Saíron á pista concentradas e coas pilas cargadas as xogadoras de Barca e Curro, dispostas a quedarse cos 3 puntos do derbi. Desde o inicio presionaron arriba, dificultando o xogo do equipo rival e intentando crear ocasións para poñerse pronto por diante do marcador, ocasións que foron chegando, pero que non foron capaces de materializar. Pese ó dominio das pondalianas, o primeiro gol non chegaría ata o minuto 11, cando Ana remataba no segundo pau despois dunha boa xogada combinativa. Este sería o tanto que abriría a lata para o conxunto pontecesán, pois os seguintes 9 minutos do partido bastaríanlle para casi finiquitalo. Cintia era a que facía o segundo cun bonito tiro desde fóra da área que se vai directo á escadra. Sucedíanse as ocasións para o equipo local, mentras as vimiancesas apenas lograban pasar do seu campo. Elsa lograba bater por terceira vez á meta visitante cun tiro dentro da área e Ana facía o cuarto rematando na área unha xogada de córner. Chegaba o descanso co 4-0 no luminoso e con boa sensación para as pontecesanas.

No segundo período saíu tamén con intensidade o Ponteceso, pero o partido sería máis relaxado. As pontecesanas seguían co dominio tanto no marcador como do encontro, pero non se daban por vencidas as de Vimianzo, que intentaban chegar á portería defendida por Salomé e acortar distancias, pero sen ser quen de logralo. Tamén dispoñerían de máis oportunidades as locais, pero tampouco conseguirían que o balón traspasase a liña de gol. Remataba o encontro co 4-0, 3 puntos máis para o conxunto pontecesán, que segue no terceiro posto da táboa clasificatoria.

Na vindeira xornada tócalle viaxar ata A Baña para enfrontarse ó quipo bañense.