Semifinal da Copa

22.06.2015 21:16

Partido correspondente á ida das semifinais da Copa Provincial de A Coruña, disputado o sábado 13 de Xuño ás 19.00 no Pavillón Municipal de Vila de Cruces entre o Cruces FSF e o Concello de Ponteceso FSF, e que rematou conresultado de 3-4.

CRUCES F.S.F: Carmen, Tania, Mónica, Paula e Ana - tamén xogaron - Cruz.

A.D.Vila de Pondal-Concello de Ponteceso FSF: Salomé, Ana, Carmen, Elsa e Cintia - tamén xogaron - Carla e Sandra.

Árbitros: Carlos Suárez Blanco (árbitro) e Marisa Blanco Lamas (cronometrador), ambos do Comité Técnico de Lugo. Amoestaron a Sandra por parte visitante.

Goles: Cruces FSF: Mónica, Tania e Paula

Concello de Ponteceso FSF: Sandra (1-1). Cintia (1-2,3-3,3-4)

Vibrante partido o visto o sábado no pavillón municipal de Vila de Cruces.

Empezaba o partido en medio campo o conxunto local, evitando asi deixar espazos que facilitaran a chegada a portería das rivais. Nos primeros minutos houbo ocasións para os dpus equipos. O Ponteceso chegaba cunha xogada combinada que remata cun tiro de Cintia que bate no largueiro. As de Cruces tamén terían ocasións, pero sen perigo para Salomé. Carmen goza doutra oportunidade para abrir o marcador, pero o tiro vai fora por centímetros . Si o lograrían as locais, nunha xogada ensaiada no primeiro saque de esquina a favor, consiguen o primeiro tanto. As ocasións máis claras seguíaas tendo o equipo pontecesán, Ana proba un disparo de lonxe que despexaria a porteira. Carmen, Sandra e Elsa tamén intentarían o tiro a portería, pero o gol seguía sen chegar. As locais terían unha contra clara nun un contra un que salva Salomé,mandando o balón a córner . As ocasións do Ponteceso non cesaban e, nunha contra nunha boa xogada de equipo, Carla pasa ó segundo pau onde remata Sandra para facer o 1-1. Pasados uns minutos, Salomé saca de portería para Elsa, que ve o desmarque de Cintia, que marcaría o 1-2 nunha bonita xogada das pondalianas. Os últimos minutos serían iguais,con máis ocasións para as visitantes, pero a falta de 10seg para o remate da primeira parte, nun rechace de Salomé elas consiguen o 2-2 para ir ó descanso coas táboas no luminoso.

De volta de vestiarios o Cruces saía confiado nas súas posibilidades e foron superiores nos primeiros minutos, onde nun roubo de balón conseguen adiantarse no marcador poñendo un 3-2 para complicar a eliminatoria. Serían os últimos 5 minutos os máis decisivos do partido, onde as visitantes sacaron orgullo e pelexaron ata o final. Cintia, nunha xogada individual en velocidade, lograría o 3-3 a falta de 2min para o final. Aproveitando o desconcerto das locais tra-lo tanto pontecesán, sería outra vez Cintia a que, tras un roubo de balón, logra bater á porteira e daría o 3-4 definitivo, dándolle por segunda vez a volta ó marcador e con el,a vitoria ó seu equipo.

Partido moi complicado onde o factor campo influíu moito e no que o Ponteceso non se acababa de atopar cómodo. Pese a iso, importante vitoria cun bo resultado de cara á volta da eliminatoria, na que saben que non o terán nada fácil para lograr ó pase á final.