Novena xornada

22.12.2013 18:07

Partido correspondente á oitava xornada da Liga Provincial Feminina, disputado o domingo 22 de Decembro ás 12 da mañá no Pavillón Manuel Coto Ferrero da Estrada entre o C.D. Estradense e o Concello de Ponteceso FSF, con resultado de 5-5.

C.D. ESTRADENSE: Vanessa, Alba, Eva, Miriam e Olaya – tamén xogaron – Magali, Maria Luz, Laura, Cristina, María, Miriam e Estela.

A.D. VILA DE PONDAL- CONCELLO DE PONTECESO FSF: Salomé, Alba, Ana, Martina e Carla – tamén xogaron – Carmen, Zeltia, Bea e Sandra.

Árbitros: Jorge Fernández Lojo (árbitro) e Daniel Brea López (cronometrador), ambos do Comité Técnico de Santiago.

Amonestaron a Alba, Miriam e Cristina por parte local e a Alba, Zeltia e Sandra por parte visitante.

Expulsaron a Maria Luz por doble amarilla por parte das locais.

Goles: Vanessa (2) e Maria Luz (3) para o Estradense. Carmen (3) e Martina (2) para o Ponteceso.

Intenso partido o vivido a mañá do domingo na Estrada entre o o Ponteceso, con ambos equipos dispostos a levar os tres puntos. A primeira metade comezou coas pontecesanas levando a iniciativa e coa posesión de balón, o que facía que foran elas as que tiñan as primeiras ocasións de gol. Carmen poñía por diante ás visitantes ó pouco tempo de entrar despois dunha boa xogada, pero non lles duraba moito a alegría xa que, poucos minutos despois, as da Estrada poñían o empate no luminoso despois dun erro defensivo. Pero as locales non se viñeron abaixo e Carmen outra vez e Martina, aumentaban en dous goles a distancia no marcador. Quedaban poucos minutos para o descanso, e despois de varias ocasións claras falladas por parte das visitantes, tanto de dous contra un como de tres contra un, eran as locais as que volvían recortar distancias tras outro erro defensivo. E non sería o último tanto, xa que empatarían o partido antes de chegar ó descanso por medio dun doble penalti.

O segundo período foi ó contrario que o primeiro, coas locais levando a iniciativa e as pontecesanas defendendo e saíndo á contra. Tiveron varias ocasións os dous equipos, pero volvía adiantar Carmen o marcador para o seu equipo tras unha boa contra. Co marcador tan axustado, viñeronse arriba as do Estradense e conseguían poñer as táboas de novo no marcador. Puideron aumentar as distancias por medio de dous dobles penaltis fallados, pero do terceiro Salomé non conseguiu evitar que o balón entrara na súa portería e eran as locais as que, a falta de 2 minutos, se poñían por diante no luminoso. Pero a pesar de quedar pouco tempo, non se deron por vencidas as xogadoras de Barca e Curro e, tras unha boa contra, Martina marcaba o tanto do empate a seis segundos do final do partido, sen tempo para que as locais puidesen reaccionar.