5ª xornadas

02.11.2014 21:18

Crónica correspondente á 5ª xornada da Liga Provincial Feminina, partido disputado o sábado 25 de Outubro ás 16.00h no Pavillón Municipal de  Vimianzo, e que enfrontaba ó Fisober B FSF e ó Concello de Ponteceso FSF, con resultado de 1-6 a favor das visitantes.

FISOBER B FSF: Paula, Tamara, Paula, Nuria e Laura - tamén xogaron - Andrea, Alejandra, Antía e Anabel.

A.D.VILA DE PONDAL-CONCELLO DE PONTECESO FSF: Salomé, Martina, Carmen, Elsa e Sandra - tamén xogaron - Ana, Cintia, Zeltia e Noa.

Árbitros: Jorge Varela Señarís (árbitro) e Jesús Mallo Nieto (cronometrador), ambos do comité técnico de Santiago.
Amoestaron a Sandra por parte visitante con dobre cartón amarelo e a súa correspondente expulsión.

1-6.- Ana

Bo partido o feito polo Concello de Ponteceso FSF no primeiro derbi da tempada contra o Fisober B FSF. As pondalianas saíron moi enchufadas, presionando arriba desde o primeiro momento, o que fixo que, xa no primeiro minuto, Carmen adiantara ás visitantes cun gol de penalti despois dunha man na área sinalada polo colexiado. Aínda con vantaxe no marcador, non baixaron a presión as pontecesanas, que tiñan o dominio do balón e o control do partido e, nun saque de córner de Carmen, Alejandra metía sen querer o balón na súa propia portería, aumentando así a distancia no luminoso a favor das pontecesanas. O equipo pontecesán vía como o seu esforzo e o seu bo traballo estaban dando os seus froitos e, tras unha boa trianguación entre Cintia, Carmen e Martina, ésta mételle un pase de vaselina a Carmen, que se encarga de culminar a xogada cun bo remate de cabeza, facendo que o balón pasase por riba da porteira, facendo así do terceiro tanto un moi bonito gol poucos minutos antes do descanso. E non sería o último, pois Martina poñía o 0-4 no luminoso a 2 minutos de ir cara os vestiarios cun tiro ó primeiro pao tras unha boa xogada combinativa con Cintia, ó que non puido chegar a meta vimiancesa. Chegaba así o final do primeiro período, cunha clara vantaxe a prol das pontecesanas.

Na volta dos vestiarios o partido seguiu como na primeira metade. As xogadoras de Barca e Curro tiñan o dominio do encontro, gozando de máis oportunidades de aumentar ainda máis a distancia no luminoso. Cintia  intentábao cun bo disparto desde a frontal, que vai fóra por pouco. E nun despiste defensivo das visitantes e un erro da porteira Salomé, era Tamara a que acortaba distancias para o Fisober. Co gol, as vimiancesas intentaron disputarlle a pelota ás da Vilda de Pondal, subindo a liña de presión, intentando que as visitantes fallaran e acercándose máis á portería rival, pero sen dispoñer de ocasións claras coas que seguir recortando distancias. Carmen intentábao outra vez para as pontecesanas, pero os seus tiro foron rexeitados pola porteira rival. E o quinto tanto chegou cun gol de Zeltia, que remata no segundo pao tras un pase de Martina. Quedaban poucos minutos para o final do encontro, e o Ponteceso volvía ter o dominio e as oportunidades máis claras, pero sen saber aproveitalas. Era Ana a que, a 2 minutos do final,poñía o 1-6 final no cadro, definindo desde a frontal da área tras un pase de Carmen, e o tiro entra por debaixo das pernas da porteira local. Remataba así o encontro, co outra boa imaxe dada polo Concello de Ponteceso, que suma 3 puntos máis, os que fan un total de 8, e que suben ó equipo ata a 5ª posición, a tan só un punto do 3º clasificado e a tres do 1º.

Na vindeira xornada enfrontaranse ó S.D. A Baña, o sábado 1 de Novembro ás 19.00h no Municipal de Ponteceso.