4ª xornada

02.11.2014 21:16

Crónica correspondente á 4ª xornada da Liga Provincial Feminina, disputado o sábado 18 de Outubro ás 19.00 no Pavillón Municipal de Ponteceso entre o Concello de Ponteceso FSF e o Concello de Carnota-Lira FSF, e que acabou con empate a 3 no marcador.

A.D. VILA DE PONDAL- CONCELLO DE PONTECESO FSF: Salomé, Martina, Carmen, Elsa e Sandra - tamén xogaron - Cintia, Noa, Ana e Zeltia.

CONCELLO DE CARNOTA-LIRA FSF: Lia, María, Alba, Sandra e Bárbara - tamén xogaron - Leticia, Inés, Martina e María.

Árbitros: Maryluz Mendoza Escalona (árbitro) e Inmaculada Silva Martínez (cronometrador), ambas do Comité Técnico de Santiago.
Amoestaron a Martina, Noa e Elsa por parte local e a Inés e Bárbara pola visitante.

Goles: 0-1.- Sandra (min.1)
           0-2.- Leticia (min.6)
           1-2.- Carmen (min.17)
           2-2.- Noa (min.19)
           2-3.- Bárbara (min.22)
           3-3.- Martina (min.38)

Intenso o partido vivido a tarde do sábado no Municipal de Ponteceso entre dous equipos con serias aspiracións a estar no alto da táboa.
O encontro comezou cos dous equipos atrás, esperando a ver que facía o rival. Pero non non saíron moi confiadas as pontecesanas, o que fixo que tras unha pérdida de balón no medio do campo, Sandra logra irse de Elsa e bater a Salomé, facendo o primeiro tanto da tarde. Non lles sentou moi ben este temprano gol ás xogadoras locais, que non contaban con ir tan pronto por detrás do marcador, pero non baixaron os brazos e intentaban chegar á portería rival. Non houbo ningunha ocasión clara por parte de ningún equipo ata que, no minuto 14, a colexiada santiaguesa pita falta na área por man de Elsa (inexistente), penalti que Leticia se encarga de transformar, poñendo así o 0 a 2 no luminoso. Pero a pesar de ir con desventaxa no marcador, viñéronse arriba as pondalianas, comezando a ter o control do partido e xerando ocasións de perigo. Carmen tivo dúas oportunidades de acortar distancias, unha cun tiro ó pao e outra cun bo tiro que despexa a meta visitante, e que Cintia no rechace manda fóra por pouco. As carnotanas intentaban defender a súa portería, pero Carmen conseguiu acortar distancias a 3 minutos do descanso cun remate no segundo pao e, no último minuto antes de ir cara os vestiarios, Cintia lanza rasa unha falta desde o medio do campo que Noa remata cun bonito taconazo, poñendo as táboas no marcador.

O segundo período comezou cos dous equipos enchufados, buscando o fallo do rival. E outra vez volvían adiantarse cedo as carnotanas, desta vez cun tiro de Bárbara que no logra sacar Salomé. A partires deste gol o encontro foi máis intenso, coas xogadoras de Barca e Curro facendo un bo xogo e intentando chegar á portería rival para conseguir remontar e coas de Lira intentando aumentar más a distancia, pero ningún dos conxuntos conseguía crearlle problemas ó rival con claras ocasións. Non foi ata o último minuto cando, tras un remate de Carmen de tacón, a porteira párao pero o esférico escápaselle no seu único fallo da tarde, e Martina, que foi moi hábil e esperaba o rechace, fai o 3-3 desde a mesma liña de gol, salvando así ó seu equipo da derrota.

Rematou así o encontro con reparto de puntos, que deixa ó Concello de Ponteceso 7º na táboa con 5 puntos e un partido menos (descansou na xornada anterior), e que se enfrontará na vindeira xornada ó Fisober FSF "B" en Vimianzo.