2ª xornada

02.11.2014 21:15

Segunda xornada da Liga Provincial Feminina de A - Segunda xornada da Liga Provincial Feminina de A Coruña, disputada o sábado 4 de Outubro ás 16.00 no Pavillón Municipal de Novo Mesoiro, e que enfrontaba ó Grupo Work FSF co Concello de Ponteceso FSF e que remataba con empate a 3.

Grupo Work FSF: Bea, Sandra, Patricia, Ainhoa e Nuria -tamén xogaron- Laura, Alba Vázquez, Alba Taibo, Cristina Rosalía e Ana Belén.

A.D.Vila de Pondal-Concello de Ponteceso FSF: Salomé, Noa, Carmen, Elsa e Cintia -tamén xogaron- Martina, Sandra, Carla e Ana.

Árbitros: José Manuel Fernández Fiuza (árbitro) e Fernando Barrós Naveira (cronometrador), ambos do comité técnico de A Coruña.

Amoestaron a Ana, Salomé e Cintia por parte visitante.

Expulsaron a Patricia por parte local e a Carmen pola visitante, ambas por dobre cartón amarelo.

Goles: 1-0.- Sandra (min.5)

1-1.- Cintia (min.8)

2-1.- Sandra (min.12)

2-2.- Cintia (min.17)

2-3.- Sandra (min.36)

3-3.- Nuria (min.39).

Emocionante partido o vivido a tarde do sábado no Municipal de Novo Mesoiro entre dous equipos que xa se coñecen ben, e que viñan de vivir catro duros enfrontamentos na pasada tempada entre Liga e Copa e o Ponteceso chegaba con varias xogadoras tocadas.

Ambos equipos saíron á espera do rival, xogando con calma e defendendo no seu campo. Foron as coruñesas as primeiras en querer levar a iniciativa e isto levounas a ser

as que inaugurarían o marcador por medio de Sandra, que facía o 1-0 nun man a man coa porteira visitante. Este gol non fixo máis que centrar ás pontecesanas, que lonxe de baixar os brazos, comezaron a mostrar bo xogo, o que non tardou en dar os seus froitos, pois Cintia cun tiro cruzado, poñía o 1-1 no marcador 3 minutos despois de que se adiantaran as locais. A partir deste momento aumentou a intensidade do encontro, con ambos conxuntos intentando chegar á portería rival. Tivo unha boa ocasión o Ponteceso cun tiro de Carmen, pero este vai fóra por pouco. E serían as herculinas as que si lograrían o tanto, outra vez por medio de Sandra, que volvía a poñer por diante ó seu equipo. Pero ó igual que ocorreu co primeiro gol, este tanto fixo que as de Barca e Curro se viñeran arriba, intentando por todos os medios conseguir o empate. E nunha chegada á área do equipo pontecesán, unha mala defensa do Grupo Work fixo que cometeran falta a Carmen dentro da área e Cintia era a encargada de transformar a pena máxima, poñendo outra vez as táboas no luminoso. Nos últimos minutos da primeira metade non habería ocasións manifestas de gol, polo que se chegaba ó descanso co 2-2.

No segundo período cambiarían as tornas, posto que serían as pondalianas as que daban un paso adiante subindo as liñas de presión e intentando levar o peso do encontro. A intensidade do partido seguía sendo a mesma, pero pasaban os minutos e o marcador non cambiaba. Cintia, por dúas veces, estivo a piques de adiantar ó Ponteceso, pero o esférico foi dar ó pau as dúas veces. Non sería ata o minuto 36 cando Sandra, tras unha xogada individual, tiraba dende a frontal na área e conseguía bater á meta herculina Bea, poñendo ó seu equipo por diante no marcador por primeira vez no partido. Este tanto a escasos minutos do final provocou que as coruñesas saísen de 5 con porteira-xogadora. Aguantaron ben as visitantes o ataque das locais, pero a un minuto do final, un bo tiro de Nuria entraba na portería defendida por Salomé, que nada puido facer para evitar que entrase.

Remataba así coas táboas no electrónico, despois dun bo partido de fútbol sala.

A vindeira xornada tocaralle descansar ó Concello de Ponteceso FSF.